Hírek

2009.11.18. 14:34

Tőzsdére mehet a K&H

Az Európai Bizottság elfogadta a KBC Bankcsoport szerkezetátalakítási tervét. Ez azt jelenti, hogy a társaság elképzeléseinek megfelelően csak a magtevékenységére fog koncentrálni.

Világgazdaság Online

Mint arról korábban már beszámoltunk, a bank szerkezetátalakítási tervet nyújtott be az Európai Bizottsághoz, amelyben felvázolja, hogy miként tudja visszafizetni a kapott 7 milliárd euró összértékű kormányzati hiteleket.

A bank a jelentés elfogadását követően nyilvánosságra hozott jelentésében kifejtette, hogy ezentúl csak az anyaországra (Belgiumra) és öt kelet-közép-európai országra (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kíván koncentrálni.

Tőkefelszabadítás céljából a KBC nyilvános ajánlattétel keretei között értékesíti a cseh CSOB Bankban meglévő kisebbségi részesedését. "A CSOB-nak jelenleg piacvezető pozíciója van a régió jelenleg egyik legjobban teljesítő piacán" - indokolta a döntést Jan Vanhevel a csoport vezérigazgatója.

A bankcsoport fontolgatja több - nem a magtevékenységhez tartozó - kelet-közép-európai részesedése értékesítését, többek között a magyar K&H bank is a tőzsdére mehet - derül ki a közleményből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!