Hírek

2010.05.27. 10:24

Az Apple ledöntötte a trónjáról a Microsoftot

A Nasdaq részvényárfolyamainak tanúsága szerint már az Apple a világ elsőszámú technológiai cége, sikerült letaszítania trónjáról a Microsoftot.

Világgazdaság Online

A New York-i tőzsdezáráskor az Apple értéke 222 milliárd dollárdra rúgott – megközelítette az ExxonMobilét –, a Microsoft ezzel szemben „csupán” 219 milliárdon állt.

Elelmzők nem mulasztják el megjegyezni: Steve Jobs és Bill Gates rivalizálása több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza, az iPad gyártójanak pedig most, azaz szerdán jött el a napja.

A verseny persze nem annyira két ember között, mint inkább vezetői stratégiák között zajlik: az Apple menedzsmentje olyan öröknek hitt ágazati határokat rombolt le, mint amilyen a hardware és software, a számítástechnika és a telekomunikáció, a infokommunikáció és zeneipar. A Microsoft ezzel szemben a software-eivel igyekszik minél több platformra beférkőzni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!