Hírek

2010.11.24. 13:14

Még nem tudni hányan fizetnek 98 százalékos különadót

Jövő év március 31-ig minden állami cégnek adatot kell szolgáltatnia az általa az elmúlt öt évben kifizetett végkielégítésekről, majd ezt követően az év második felétől kezdi el majd a 98 százalékos különadóról szóló bevallások ellenőrzését az adóhivatal – mondta el az InfoRádiónak Varga Árpád, az APEH elnökhelyettese.

InfoRádió

Varga elmondta a jogszabály adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő az állami cégeknek, március 31-ig kell nyilatkozni az elmúlt öt évben kifizetett végkielégítésekről. Az érintett magányszemélyeknek bevallást kell készíteniük, ennek határideje az egyéni vállalkozók esetében február 25., magánszemélyeknél pedig május 20.

Az elnökhelyettes elmondta, hogy nem tudni, hány embernek kell befizetni a különadót, júniusban derül majd ki, hogy kiktől kellett beérkeznie a bevallásnak. A bevallás elmulasztása mulasztási bírsággal sújtható, ha pedig ezt az adóhatóság ellenőrzése tárja fel, az adóhiány- és bíróság pótlékot von maga után – emlékeztetett Varga Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!