Hírek

2015.08.11. 11:06

Fegyveres őröket toboroznak a menekülttáborokhoz

Biztonsági őrök toborzásába kezdett a Belügyminisztérium az új menekülttáborok őrzésére, miután egy kormánydöntés értelmében a tárca 1358 fegyveres biztonsági ember felvételére kapott felhatalmazást és költségvetést - írja a Népszabadság.

nol.hu

A Belügyminisztérium megkezdte azoknak a fegyveres biztonsági őröknek a toborzását, akik majdan az újonnan létesülő menekülttáborokat, így a tervek szerint egyfajta gyűjtő-elosztó központként működtetendő kiskunhalasi tábort is őrzik majd - írja a nol.hu. Amikor a kormány 22,2 milliárd forinttal megemelte a kerítésépítésre és a menekültekkel kapcsolatos más kiadásokra fordítható keretet, 1358 fegyveres biztonsági őr és 191 új rendőr felvételére adott felhatalmazást és költségvetést a Belügyminisztériumnak.

Előbbieket a piacról toborozzák, az új rendőröket pedig a rendőr-szakközépiskolákba felvehetők számának felemelésével „teremtik elő”. Belőlük csak két év múlva lesz rendőr, de addig a rendőrség belső átcsoportosítással biztosítja a szükséges helyeken az elvárt rendőri többletlétszámot.

Mint ismeretes új ideiglenes befogadó állomások ellen az építkezésre kiszemlet Zala megyei Sormás és a baranyai Martonfa is tiltakozik, a napokban közös fellépésről is megállapodtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!