Hírek

2015.10.22. 20:14

Fokozódik a feszültség az osztrák-szlovén határon

Fokozódik a feszültség a Sentilj és Spielfeld közötti szlovén-osztrák határátkelő osztrák oldalán, miután a szlovén hatóságok több ezer újabb migránst engedtek át csütörtök este a két határátkelő között, az úgynevezett senki földjén kialakított táborba.

MTI

Az osztrák rendőrök és katonák a spielfeldi határátkelő lezárásával azt próbálják megakadályozni, hogy a senki földjén, a szabad ég alatt táborozó migránsok ellenőrizetlen módon átmenjenek Ausztriába, illetve az időközben újra megtelt táborból kitörjenek az emberek, akik újra és újra megpróbálnak kiszökni. Ennek érdekében folyamatosan erősítik és őrzik a tábor kerítését.
   
Sentilj és Spielfeld között két átkelő található. Az egyik az autópályán, a másik pedig az ausztriai Leibnitz felé vezető 67-es főúton egy völgykatlanban.
   
Az utóbbi, jól védhető határállomást zárta le az osztrák hadsereg és a rendőrség, azt követően, hogy több ezer migráns kitört a Spielfeldnél a két határátkelő között, a senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak a 67-es főúton Leibnitz, vagyis Ausztria belseje felé.
   
Eközben - mint az MTI tudósítója a helyszínen tapasztalta - a szomszédos, vagyis a szlovén oldalon található sentilji táborba folyamatosan érkeznek a migránsokkal teli buszok.
   
A helyzet annál is inkább feszült, mert minél inkább besötétedik, annál hidegebb lesz, és lassan csaknem fagypontig hűl a levegő - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.
   
A Graz felé vezető autópályán található átkelőn egyébként át lehet menni Ausztriába, ám több kilométeres kamionsor várakozik az átlépésre, ugyanis az osztrák hatóságok ellenőrzik a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik