Hírek

2017.07.06. 09:27

A többség egyeztetett

Nem kell aggódnia annak a SIM-kártya-tulajdonosnak, aki lemaradt a június 30-i adategyeztetésről, mindhárom szolgáltató jelezte, lehetővé teszik az új szerződéskötés mellett a régi hívószám és az egyenleg visszaszerzését.

MW Központi Szerkesztőség

Ennek feltételeiről a Telekom, a Telenor és a Vodafone tájékoztatást nyújt az ügyfeleinek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy kiemelten kezelik azok panaszát, akiknek az egyeztetés ellenére is megszűnt a számuk. Az ügyfelek visszajelzéseiből ugyanis kiderült, hogy közel száz esetben nem volt zökkenőmentes az eljárás, mert a szolgáltató az egyeztetés ellenére is megszüntette a számukat.


A Telenor közölte, a nem regisztrált SIM-kártyákra egyedi azonosító kódot tartalmazó SMS-t küldött, amellyel az ügyfelek július 6-ától a cég honlapján köthetik meg újra a szerződésüket. Ezt a lépést a tulajdonosok bármely Telenor-üzletben személyesen is megtehetik. Augusztus 31-éig az új szerződéssel a korábbi feltöltőkártyás hívószám és a kártyán lévő egyenleg is visszaállítható. Ezután már csak a korábbi hívószámukat kaphatják vissza az ügyfelek, 2018. február 28-áig.

A Magyar Telekom jelezte, az érintetteknek SMS-ben küldtek egy kódot, amellyel szeptember 30-áig online is megköthetik az új szerződésüket. A Vodafone is biztosítja az utólagos egyeztetés lehetőségét, de határidőt egyelőre nem közölt.


Az NMHH közlése szerint a megadott határidőig, június 30-áig négymillió érintett SIM-kártya-tulajdonos 68 százalékánál, vagyis több mint 2,7 millió esetben valósult meg az adategyeztetés. Sok ügyfél szándékosan nem tett semmit, mivel már egyszerűen nem használja a számát.


A szolgáltatóknak azért kell a SIM-kártyásokkal egyeztetniük az adataikat, hogy átláthatóbbá váljon a feltöltőkártyás piac. Ezzel megelőzhető, hogy terroristák jussanak hozzá előre fizetős telefonálási lehetőséghez.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!