megyei időjárás

2020.02.17. 07:00

Az évszakos átlagot meghazudtoló, enyhe idővel kezdődik a hét

Somogy megyében, hétfőn eleinte erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, és változóan napos-fátyolfelhős, száraz, az évszakos átlagnál továbbra is jóval enyhébb idő várható.

Sonline

Forrás: illusztráció

Eleinte élénk, olykor erős lökésekkel kísért délnyugati szél fúj, majd gyengül a légmozgás. Éjszaka még marad a szakadozott felhőzet. Eleinte gyenge délies légmozgás ígérkezik, majd hajnaltól megélénkül az északnyugati szél.

Melegfront jellegű hatás miatt felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Csökkenhet a koncentráló-képesség. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel +6,

hétfő délután +13,

kedd reggel +8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden hidegfront alakítja az időjárást. Erős északnyugati szélre, eleinte borongós időre, elszórtan kisebb esőre, záporokra van kilátás, majd várhatóan északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap.

- Szerdán borongós idő várható, a Dunántúlon kisebb esővel, északon, északkeleten viszont délelőtt még napsütés is várható.

- Csütörtökön élénk, erős északnyugati szél, de már napos idő ígérkezik, számottevő csapadék nélkül. Éjszakára mérséklődik és délnyugatira fordul a szél.

- Péntek ismét borongósabb idő körvonalazódik, helyenként kevés esővel. Az eleinte mérsékelt délnyugati szél délután északnyugatira fordul és megélénkül.

- Jövő hétvégén is megmaradni látszik az időjárás változékonysága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!