Kék hírek, bulvár

2006.12.20. 16:25

Ugrott a jogosítvány az ittas vezetés miatt

Ittas vezetés miatt öt járművezetőtől a helyszínen vették el a jogosítványt a rendőrök. Eredményesen zárult az az országos közlekedési ellenőrzés, amit a TISPOL európai akció részeként Somogy útjain tartottak hétfőn és kedden.

Sonline

Az ellenőrzés célja az alkohol és drog hatása alatt lévő járművezetők közlekedésből való kiszűrése volt, de mindezek mellett sebesség ellenőrzéseket, a járművek műszaki állapotát és a forgalmi okmányokat is ellenőrizték  - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A somogyi utakon 938 járművezetőt ellenőriztek. Az alkoholszondás mérések közül húsz esetben pozitív eredményt mutatott a műszer és emiatt öt vezetőtől a helyszínen elvették jogosítványt.

A rendőrök 561 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki a 108 vezetővel szemben, ezek közül tizenhét esetben gyorshajtás, tizenöt esetben pedig ittas vezetés miatt indítottak szabálysértési eljárást. Érvénytelen hatósági engedély miatt négy forgalmi engedélyt vettek el, valamit egy körözött személyt is elfogtak a rendőrök, akik az akció alatt két embert bűncselekmény elkövetése alatt értek tetten.

Ezek is érdekelhetik