Kék hírek, bulvár

2008.06.12. 19:20

Megbénították a közlekedést a fémtolvajok Kapolynál

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a kaposvári bíróság azt a két 19 éves ádándi fiatalembert, akik amellett, hogy megrongálták és ellopták a vasúti vezetékeket.

Sonline

Veszélyeztették a közúti közlekedést is, hiszen a tolvajok miatt több esetben órákon keresztül állt a vonatforgalom. A vádlottak – akik egyébként ikertestvérek – tavaly nyáron Kapoly és Somogymeggyes között leszakítottak mintegy 1200 méter telefonvezetéket. Leégették a szigetelést a rézhuzalokról, és a fémet értékesítették. A vasútnak 160 ezer forint kárt okoztak, ráadásul 19 órán át szünetelt a vasúti forgalom.

Kapolynál történt a másik eset nem sokkal később: ott tíz kiló alumínium telefonkábelt szereltek le. Ezzel is megbénították a vonatközlekedést, 22 órára.

A tetteseket akkor kapták el a rendőrök, amikor visszamentek a helyszínre. Hiába próbáltak megszabadulni a zsákmánytól és a szerszámoktól, lebuktak. Még 15 kilogramm lopott rézvezetéket is találtak náluk a házkutatáskor.

A Kaposvári Városi Bíróság az egyik vádlottat egy év 4 hónapi, testvérét nyolc hónapi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte lopás és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

Ezek is érdekelhetik