Kék hírek, bulvár

2009.01.12. 11:06

Lehúzós országimidzs: zsebre bírságolt a két atádi rendőr

Két nagyatádi rendőr ellen emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt.

Jakab Edit

A vádlottak tavaly augusztus 21-én este gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el Nagyatád belterületén. Közlekedési szabálysértésen kaptak egy német állampolgárt, akit emiatt intézkedés alá voltak. Elkérték személyi igazolványát, vezetői engedélyét, valamint a gépkocsira vonatkozó okiratokat, majd közölték vele, hogy szabálysértést követett el, mely miatt először 15 ezer forintot, majd amikor kiderült, hogy magyar fizetőeszközzel nem rendelkezik, 30 eurót kértek tőle.

A német férfi azt hitte, hogy szabályszerű rendőri intézkedés zajlik, átadott a vádlottaknak  három darab 10 eurós bankjegyet. A két rendőr azonban itt be is fejezte az intézkedést, az elkövetett közlekedési szabálysértést nem szankcionálták. A helyszíni bírság kiszabásáról nyomtatványt kellet volna kiállítaniuk és annak egy másolati példányát készpénz átutalási megbízással a szabálysértőnek át kellett volna adni. Ezt nem tették meg. A következő napon hajnalban ugyanígy jártak el egy szintén közlekedési szabálysértésen tetten ért belga állampolgárral szemben.
A vádlottak szabadlábon várják a bírósági tárgyalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!