Kék hírek, bulvár

2010.01.02. 09:58

Vonatbaleset: véres ablaküveg és szétrobbant légzsák - fotó

Vonattal ütközött egy Ford Fiesta szombat délelőtt az antalmajori átjáróban. Az autó kidöntött egy vasoszlopot, s végül a vízelvezető árokban landolt.

Harsányi Miklós

A vonat a becsapódás helyszínétől csaknem száz méterre tudott megállni. A Ford átszakította a vasúti korlátot és az út menti árokba vágódott.

Véres ablaküveg és szétrobbant légzsák – ezt láthatták a megdöbbent helybeliek. Az autóban ülők szerencsére túlélték a karambolt. A Somogyaszaló felől érkező Ford Fiesta épp a Kaposvárról érkező Piroskának ütközött. A Sonline.hu értesülése szerint három nagybajomi ült a gépkocsiban, amelyet egy férfi vezetett. Rajta kívül két hölgy volt a kocsiban. A karambol egy biztosítás nélküli átjáróban történt.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csoda, hogy túlélték a balesetet
[/caption]
– Nem lehetett elkerülni az ütközést – magyarázta a vonat vezetője. – Az autó hirtelen feltűnt a semmiből és máris bekövetkezett a karambol.

A soktonnás szerelvény játékautóként dobta meg a gépkocsit. Az ütközéstől saját tengelye körül megperdült a Ford Fiesta, amely átszakítva az út menti vastag biztonsági vaskorlátot a töltés mellett árokba zuhant. Az egyik hölgy a totálkárosra tört gépkocsiba szorult, őt a kaposvári tűzoltók emelték ki. A mentési gépezet azonnal beindult. Az Országos Mentőszolgálat helikoptert kért a helyszínre, s – a több mentőautón kívül – még a speciális gyermekmentő-autót is az antalmajori balesethez irányították. A tűzoltók csörlő segítségével húzták ki a járművet.

– Mekkora erővel vágódhatott a vonatnak az autó? – morfondírozott a helyszínen egy sofőr. – Kíváncsi voltam és ezért elsétáltam a vonathoz. Álmomba sem gondoltam volna, hogy ennyire összetörhet.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Totálkárosra tört a Ford Fiesta
[/caption]
A Ford emblémát és néhány kisebb műanyag alkatrészt az ütközés ereje valósággal belepaszírozta a vonatba. A karambol után már a műszaki mentést szervezték a vasutasok. A pályán veszteglő Piroska vezetője mobiltelefonon értekezett főnökével.
– A felfüggesztést is eltalált az autó – jegyezte meg a vonatvezető. – S a B-oldal több berendezése is megsérült.Karsay Kornél, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az autóban hárman utaztak. Az elsődleges adatok szerint egy súlyos- és két könnyű sérültje volt a karambolnak.
– A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja – tette hozzá Karsay Kornél szóvivő.

Makai Sándor somodori polgármester a helyszínen a Sonline.hu-nak azt mondta: a MÁV-nál kezdeményezik, hogy a lehető legrövidebb időn belül szereljenek fel közlekedési lámpát.

Ezek is érdekelhetik