Kék hírek, bulvár

2010.02.10. 16:02

Hóriadó: kitették a hólánc kötelező táblákat!

– Kitették a kötelező hólánc használata táblát Zselicszentpál térségében, mivel rövidesen nagy mennyiségű hó várható – közölte szerda délután a Sonline.hu-val Varga Zoltán, a Magyar Közút ügyeletese.

Harsányi Miklós

Zselicszentpál és Antalszállás között helyezték ki a táblákat. A közút munkatársa hangsúlyozta: pillanatnyilag még nincs hatályban a tábla, mivel nem esett le a hó. Akkor lép érvénybe a rendelkezés, ha nagy mennyiségű hó esik le, s a haladó járművek, illetve az elakadó gépkocsik a hóeltakarítást akadályoznák. – Csak ebben az esetben lép érvénybe a kötelező hólánc tábla – mondta Varga Zoltán.

Úgy tudni: ilyen táblát Somogyban korábban csak teherautók részére helyeztek ki. A szakember utalt rá: a közlekedési jelzést olyan nagy forgalmú útszakaszra teszik ki, ahol jellemzően kamionok akadnak el. Igen gyakran a keresztbe fordulnak, s ezzel ellehetetlenítik a közlekedést.



A legfrissebb előrejelzésekre utalva a Magyar Közút munkatársa közölte: a térségünkben nagy havazás várható már szerda este. Akár 25 centi hó is eshet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!