Kék hírek, bulvár

2010.05.21. 17:12

Szépségkirálynő a somogybabodi sártengerben - videó

Az autók átvételével, regisztrációjával, no és a celebek futamával pénteken megkezdődött Somogybabodon Európa egyik legnagyobb terepjáró-találkozója, a 24. off road.

Vas András

– Hol van a szép ruhám? – bömböli a magnó a Dinamittól a Tinédzser dal refrénjét, négyen tercelnek alá a böhöm sárga Nissan utánfutójából kialakított mobil pihenőn fekve, napernyő alatt ejtőzve. A pártállam futtatott rockzenekara által megénekelt kort mindannyian bőven kinőtték már, ám mégsem emiatt feltűnőek, sokkal inkább, hogy délelőtt fél tizenkettőre sikerült ennyire beállniuk. Így viszont nem csoda, ha egy pillanatig sem zavarja őket, hogy a sofőr a dagonya felé veszi az irányt: dalolnak bőszen, miközben vödörszám fröcsög közéjük a nagyjából balti-tenger hőfokú sár...
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hölgyeim, ez egy bukósisak
[/caption]
A siratófal környéke még jóval csendesebb, néhány virgonc quados mellett csak a sajtó képviselői gyülekeznek, várva a celebfutam részvevőit. Akiknek neve a többség számára kevéssé ismerős, bár a szervezők a jelen talán legismertebb magyar futballistáját, Dzsudzsák Balázst is beharangozták. A holland PSV játékosáról azonban hamar kiderül ezúttal nem jön, így maradnak a lányok, akiket felöltözve még kevesebben tudnának beazonosítani.

– Honnan ismerjük meg őket? – érdeklődik egy pesti fotós.
– Körömcipőben lesznek – hallatszik a pikírt válasz, amiről utóbb kiderül, nem is annyira rosszmájú, hiszen egy évvel ezelőtt bizony akadt olyan bulvársztár, aki valóban tűsarkúban tipegett a térdig érő sárban.



Az idén ezt a hibát már nem követi el egyikük sem, bár a három szépségkirálynő, Dammak Jázmin, Magony Szilvia és Polgár Kriszta egyaránt fehér kabátkában érkezik. – Mit kell itt csinálni? – érdeklődik utóbbi. – Vágjál sáros arcot! – jön az újabb sutka a fotósok felől...

Dammak Jázmin ül elsőként a sárga Suzuki volánja mögé, hogy teljesítse a celebkört, majd a lakkcsizmás Magony Szilvia – aki saját bevallása szerint csak pici női autókat szokott vezetni – amortizálja tovább a verdát. A trió harmadik tagja pepita divatgumicsizmájával már egy fokkal jobban illeszkedik a környezetbe, s teszi meg a néhány kört a pályán.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Benik Balázsnak csak a csigatempó volt furcsa
[/caption]
Ugyanezt Benik Balázs is megteszi, persze a ralibajnok jóval nagyobb sebességgel manőverez az oszlopok között, láthatóan csak a szokottnál jóval kisebb sebesség zavarja.

– Először vagyok Babodon – száll ki mosolyogva a kocsiból –, de jövőre eljövök három napra. És építek egy saját autót – teszi hozzá, majd elköszönt.

A többiek a VIP-sátor felé ebédelni indulnak, mi vissza a dagonyához. Éppen egy Jeep és egy Pajero küzd az elemekkel, utóbbi jó mélyre ássa magát a sárba, küszködve bőg a motor, ellenben a Mitsubishi relatíve könnyedén átvergődik az iszaptengeren.

– Nem küldeném bele a műszakis kocsimat – kommentálja a látványt egy westernkalapos a partról, majd a jeepes felé fordul. – Kisebb gázzal próbáld!
– Nagyobb lendülettel! – érkezik a másik ötlet.
– Igyál egy sört! – így a harmadik...

Egyre többen végeznek az autóellenőrzéssel és a regisztrációval, s első útjuk legtöbbször a dagonyához vezet – jobb előbb átesni a tűzkeresztségen. Kopasz ötvenes könyököl a kék Fordból, mögötte háromévesforma fiúcska mosolyog a fotósok nagy örömére. A közönség viszont egy húszas évei elején járó lányon vidul, aki a gödörből távozva kirókázik az ablakon.

– Te ittál? – hallatszik a műdöbbenet egy házilag átalakított, minden fontos alkatrészt a motorházon kívülre pakolt kocsiból, amire még nagyobb lesz a vidámság.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az autók átvételével, regisztrációjával kezdődött az off road
[/caption]
Aztán egy német kocsi következik, láthatóan újoncok errefelé, ugyanis egyből a sár- és víztenger legmélyebb pontja felé indul. Annak rendje és módja szerint el is akad, a motort ellepi a víz, hörren még egy utolsó, aztán elcsendesedik.



– Hívhatjátok az Ifát – legyint egy másik őshonos nézelődő, s persze mindenki megindul a túloldal felé, ahonnan jobban követhető a mentés. Közben át kell gázolniuk a negyven centis parti sáron, egy flitteres farmerben, ezüst dzsekiben pompázó tinilány akkora hátast vág, mint a legnagyobb pankrátorok műsor közben.
– Egy ember nem foglalhat le ennyi sarat – jegyzi meg valaki...

A figyelem persze ettől még a fritzekre összpontosul, akik a kocsi ablakán kimászva első ijedtségükre egy-egy doboz sört küldenek, majd meghúzzák a mentőosztag által feléjük nyújtott pálinkás üveget is. Közben egy ősöreg, CCCP és KGB feliratú, sarló-kalapácsosra pingált Uaz rottyan a dagonyába, leír néhány piruettet, majd elegánsan távozik a gányából. A zord külső alatt bivaly motor lapul. A németek irigykedve nyúlnak ismét a pálinkás üvegért...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!