Kék hírek, bulvár

2010.11.08. 19:29

Exhumálták a férfit, vizsgálat a mentős tévedésről

Exhumálást rendeltek a somodorpusztai tragédia kapcsán. Egy 43 éves férfi halt meg október elején.

Harsányi Miklós

A férfit exhumálták a napokban – erősítette meg hétfőn a rendőrség munkatársa. A szakértői vizsgálat egyebek mellett arra keresi a választ, ha időben kiérnek a mentők, akkor megmenthették volna-e a beteg életét.

Mint arról a Sonline.hu beszámolt: az elvárható 20-25 perccel szemben egy óra alatt ért ki a helyszínre az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) járműve Somodorpusztára. Elképzelhető, hogy a GPS vezette félre a sofőrt. Rossz útvonalon haladt a jármű, úgy tudjuk, a készülék a 67-es útra irányította a mentőkocsit. 

– A beteg vért hányt – mondta egy szakember szerkesztőségünknek. – Az esetkocsi után azonban rohammentőt küldtek Somodorpusztára. A 43 éves férfit csaknem fél órán át próbálták újraéleszteni, de a helyszínen meghalt.



Németh Géza, az OMSZ kaposvári mentőállomásának vezetője akkor azt mondta: vizsgálat indult az ügyben. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője október elején közölte: a beteget a kiérkező mentőegység igen rossz állapotban találta, ezért megkezdte az életmentő ellátást és segélykocsit kért.
– A vizsgálat tárgyát az első mentőegység elvárhatónál hosszabb helyszínre érkezési ideje képezi – jelezte. A földrajzi távolság alapján a helyszín Kaposvártól általában 20-25 perc alatt elérhető, ezúttal azonban 60 perc alatt értek ki. Valószínűsíthető, hogy a mentőegység jóhiszeműen ugyan, de egy ideig rossz irányba haladt, melynek oka az általuk éppen a leggyorsabb útvonal megválasztásának érdekében használt GPS hibás útvonal-javaslata volt.

Az OMSZ-nél hétfőn megtudtuk: a tragédiával kapcsolatos összefoglalót elküldték a mentőszolgálat központjának, az eljárás még tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!