Kék hírek, bulvár

2011.07.19. 15:18

Harminc évre titkosították az NNI-vezető ügyét

A Nemzeti Nyomozó Iroda egykori dél-dunántúli regionális vezetőjét januárban függesztették fel állásából.

Vas András

Harminc évre, 2041-ig titkosították a Váradi Csaba-ügy iratait. A Nemzeti Nyomozó Iroda egykori dél-dunántúli regionális vezetőjét januárban függesztették fel állásából, s indult ellene büntetőeljárás, az alezredes ügyében a Kaposvári Katonai Ügyészség nyomoz.

– Tizenöt rendbeli hivatali visszaélés, jogosulatlan titkos információgyűjtés és más köztörvényes bűncselekmények gyanúja miatt hallgattuk ki – tájékoztatott Bögöly Gyula, a Kaposvári Katonai Ügyészség szóvivője.



Az egykori NNI-alezredes, aki ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban, szabadlábon védekezhet. Információink szerint a Váradi Csaba elleni feljelentésnek köze lehet a Pécsi Tudományegyetemen kirobbant vesztegetési ügyhöz. Az alezredes ügyében két hónap alatt kellett volna lezárulnia a nyomozásnak, ám annak tartamát két hónappal meghosszabbította a katonai ügyészség. Váradi Csaba ellen minősített eljárás indult annak idején, melyet leggyakrabban államtitkokkal kapcsolatban rendelnek el. A részletekre legkorábban harminc év múlva derülhet fény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!