Kék hírek, bulvár

2011.11.07. 07:31

Titokzatos hívások éjjel, zaklatás álrendőrrel vagy sehogy

Zaklatás vagy mégsem? Mást állít a régi polgármester, és mást az új Iharosban. Rendszeresen feljelentgetik, ráadásul hajnali telefonhívásokkal zaklatták – mondta Horváth Győző polgármester. Míg az előbbivel nem sok mindent lehet kezdeni, hiszen a feljelentő kilétére nem derült fény, a telefonhívások kapcsán feljelentést tett a rendőrségen.

Varga Andrea

– Az önkormányzati választás után, 2010. novemberében kezdődött, és 2011. márciusig próbálkoztak – mondta Horváth Győző. – Hajnali fél öt körül hívtak, rejtett számról, és vagy csak megcsörgettek, vagy senki nem szólt bele. Talán húsz alkalommal is előfordult, karácsony hetében kétszer is.

A rendőrségi nyomozás kiderítette: Kisházi Ferenc, a korábbi polgármester volt a hajnali hívó. Zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.
Kisházi azt mondta: a rendőrségi határozatban foglaltak a nyilatkozata. Eszerint: nem emlékszik arra, hogy a felsorolt időpontokban miért hívta Horváth Győző vezetékes, illetve mobil számát, de halványan arra emlékszik, hogy falusi dolog – kóbor kutyák, vagy utcai randalírozók – miatt. 

A rendőrség megállapította, hogy mindez nem alkalmas arra, hogy a sértettben komoly félelmet keltsen, valamint nem zaklatási célból történtek a hívások, így bűncselekmény nem történt, a nyomozást megszüntették.
– A határozatban foglaltak szerint zaklatás az is, ha más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozik valaki, rendszeresen, vagy tartósan mást háborgat, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik vele – reagált Horváth Győző, hozzátéve: a hívásokra az egész család felébredt, köztük édesanyja, és a náluk lakó bátyjáék a három gyerekkel. Ezért fellebbezett, mondván: a nyomozó hatóság nem végzett az ügyben elég alapos és átfogó nyomozó tevékenységet.



– A hajnali hívások mindig szám nélkül történtek, de ha napközben hívott Kisházi, megjelenítette a számát – folytatta Horváth Győző. A rendőrség nem  vizsgálta az összes időpontot sem, így a 2010-es évből egyet sem, holott ekkor hetente hívtak, idén januártól ritkultak a hívások. Az előző polgármester 12 évig vezette a falut, tisztában kell lennie azzal, hogy a kóbor ebek ügye jegyzői és nem polgármesteri hatáskör, az utcai randalírozást meg a rendőrségnek kell jelentenie. Fogadóórámon nem keresett, és amúgy harmadik házszomszédom.

A polgármester szerint az ügyben egy álrendőr is szerepelt, ugyanis aznap amikor feljelentést tett, este 19 óra után egy magánszámról felhívták. A férfi Hajós János rendőr századosként mutatkozott be a nagyatádi rendőrkapitányságról,  és kérte, mivel a délelőtti feljelentés jegyzőkönyvéből a kollégája kifelejtette, mondja meg,  hogy milyen pártszínekben indult polgármesternek.
– Utánanéztem, még a megyében sem szolgál ilyen nevű és rendfokozatú rendőr, ezért hivatalos eljárás színlelése ügyében is feljelentést tettem.

Mindig tisztázta magát

Több alkalommal is írtunk arról, hogy a faluban elindult egy "feljelentgetősdi", a közelmúltban civilek és közéleti emberek is kerültek ily módon a rendőrség látóterébe. A legtöbbet feljelentett kétségkívül Horváth Győző polgármester, aki azonban minden alkalommal tisztázta magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!