Kék hírek, bulvár

2012.11.27. 12:18

Egy 91 éves nyugdíjast támadtak meg a kisberényi rablók

Csoportos rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy fiatalkorú és három felnőtt ellen a kaposvári ügyészség.

Vas András

A vádlottak az idén egy februári estén maszkban és sötét ruhában lopni indultak egy 91 éves kisberényi nyugdíjashoz. Bemásztak a kerítésen, gázspray-vel lefújták a sértett kutyáját, s a negyedrendű vádlott lekapcsolta a villanyórát. Az idős ember a váratlan áramszünet miatt kiment az udvarra, ahol a harmadrendű vádlott egy kámforral átitatott rongyot nyomott az arcába, majd becipelt a házba, leültette egy székre, s követelte, adja oda nekik pénzét és ékszereit.



A 91 éves kisberényi nyugdíjas erre átadott 7500 forintot, ám támadója ezt kevesellte, s harisnyával az asztalhoz kötözte a lábait, s kezeit pedig lepedővel rögzítette. Eközben az első-, a másod- és a negyedrendű vádlott átkutatták a házat, s találtak néhány aranytárgyat, valamint magukhoz vettek egy lámpát is, majd a sértettet a összekötözve magára hagyták, s rázárták az ajtót. Az idős nyugdíjas fél óráig nem mert mozdulni, majd kiszabadította magát, s segítségért kiabált, mire a szomszédok átmentek hozzá, s kinyitották az ajtót.
A tárgyalásra előzetesben váró rablókra az ügyészség szabadságvesztést kért a vádiratban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!