Kék hírek, bulvár

2013.11.02. 17:02

Életmentés: védőruha nélkül borult a Balatonba a 70 éves férfi

Egy szörfös édesapja riasztotta a vízimentőket, hogy a fia egy férfit lát Ábrahámhegy és Pálköve között egy vitorlás katamaránnal, mely az erős szélben felborult.

Sonline

– Szombat délután egy szörfös édesapja riasztotta a vízimentőket, hogy a fia egy férfit lát Ábrahámhegy és Pálköve között egy vitorlás katamaránnal, mely valószínűleg az erős szélben felborult – mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. – A bajbajutottért Zánkáról indult a Rupert mentőhajó, mely még szerencsére időben érkezett. A helyszínen ugyanis kiderült, hogy egy 70 éves férfi egyedül indult a két törzsű vitorlással Ábrahámhegyről... Az erős széllel azonban nem bírt és a hajója felborult, s hiába próbálkozott nem tudta visszaállítani.

– A férfin nem volt vízhatlan ruha, mindössze egy esőkabáttal próbált a hűvös levegő és a 13-14 fokos víz ellen védekezni – közölte Tar Mihály. – Szerencséjére a mentőmellényét használta, ám a nála levő mobiltelefont egy egyszerű, bolti péksüteményes nejlonzacskóba csomagolva vitte magával. Miután felborult erre a telefonra már nem számíthatott, s így az volt a szerencséje, hogy a szörfös észrevette, s mivel ő az időjárásnak megfelelő öltözékben volt, így folyamatosan tudta figyelni a férfit, s ezzel a helyszínre érve a vízimentőknek a keresésre időt sem kellett fordítani.A Rupert kétfős legénysége a szörfös segítségével a felborult hajót visszaállította, majd a gazdáját a fedélzetére segítette, aki ekkor már feltehetően a vízben töltött idő hatására kissé megzavarodva a part felé evezve indult. Az időközben a helyszínre érkezett vízirendőrök ezt látva úgy döntöttek, hogy a biztonság kedvéért az idős férfit az ábrahámhegyi kikötőbe vontatják.

Ezek is érdekelhetik