Kék hírek, bulvár

2014.05.26. 08:09

Nem találkozott rendőrrel, mégis megbüntették az idős nőt

Csendháborításért büntettek meg egy járókerettel közlekedő, mozgássérült idős nőt a rendőrök Somogyaszalóban.

K. G.

A 62 éves asszonynak húszezer forint büntetést kellett fizetnie. Ezt meg is tette, mert elmondása szerint félt attól, hogy elzárásra vagy közmunkára ítélhetik, de nem tartja méltányosnak a vele szembeni eljárást. Azt állítja, hogy nem is tudott az egészről, ő ugyanis nem találkozott rendőrrel, holott az iratok szerint a saját lakásában büntették meg.

– A szomszédok is tanúsíthatják, hogy nem szoktam hangoskodni – bizonygatja Frínyi Ferencné. – Nem is értem, hogy történhetett: én nem láttam rendőrt, ennek ellenére valahogy megbüntettek. Nagyon megterhelő volt kifizetni, évekig havi huszonnyolcezer forintból éltem, most lett hatvanezer a nyugdíjam, de inkább gyógyszerekre kellene költenem: szívritmuszavarom van, magas a vérnyomásom. Csípőprotézis műtétre jegyeztek elő, még a vécére is járókerettel vagy bottal járok. A barátomnak térdprotézise van, őt az iratok szerint ugyanaznap büntették meg a rendőrök az utcán, de ő sem kiabált. Egy két szoba konyhás parasztházban lakom, ott biztos nem voltak, nem tudom, kik lehettek ezek az ismeretlen rendőrök. A körzeti megbízott rendőrt ismerjük, tiszteljük, miért nem őt küldték ki, ha valami gond van? Szerintem kamu volt az egész, de inkább fizettem, nehogy járókerettel kelljen közmunkára mennem.



Megkerestük a rendőrséget, de a megyei főkapitányság sajtószolgálatától azt a választ kaptuk, hogy adatvédelmi okokból nem áll módjukban az említett esetről információt szolgáltatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!