Kék hírek, bulvár

2015.05.07. 09:29

Lezárt nyomozás: viperával gyilkolt a 18 éves férfi

Befejezték a nyomozást a viszi emberölés ügyében a rendőrök, az iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg a Somogy Megyei Főügyészségnek.

K. G.

Befejezték a nyomozást a viszi emberölés ügyében a rendőrök. Ahogyan arról beszámoltunk, tavaly november 18-án este otthonában holtan találtak egy idős asszonyt, aki gyilkosság áldozata lett. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága egy 18 éves férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt folytatott eljárást, amelyet most vádemelési javaslattal zártak.A nyomozás során beszerzett adatok alapján rövid időn belül a nyomozók látókörébe került a helybeli fiatalember. A 18 éves férfit a rendőrök 2014. december 2-án elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra. A férfi többszöri kihallgatását követően beismerte tettét. Őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2014. december 4-én elrendelt.

Tisztázódott, hogy a férfi korábbról már ismerte a sértettet, tervezett új munkahelyére történő elutazásához pénzre volt szüksége. Remélte, hogy az idős nőnél készpénzt talál. Tudta, hogy a néninek nem volt kutyája, ami hátráltatta volna bűncselekmény elkövetésében, ezért esett rá a választása. A beszerzett szakértői vélemények és az elvégzett nyomozati munka során kiderült, hogy Sz. Balázs a bejárati ajtónál a korábbi vallomásával ellentétben nem egy vascsővel, hanem egy teleszkópos fém bottal (viperával) brutálisan bántalmazta, többször nagy erővel megütötte a 70 éves asszonyt, aki belehalt sérüléseibe. A fiatalember ezután értékek után kutatott lakóházban, ahonnan készpénzt lopott el. A gyilkos fegyvert szétszerelte, darabjait különböző helyeken elrejtette, de annak részeit a nyomozók megtalálták és lefoglalták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Somogy Megyei Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik