Kék hírek, bulvár

2015.08.07. 15:54

Diákjárőrök szúrták ki a gyanús nőt a siófoki strandon

A diákjárőröknek azonnal feltűnt a gyanúsan viselkedő nő, aki nem sokkal később ellopott egy táskát az egyik siófoki strandon.

Sonline

– A dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium (szabadidejüket töltő) diákjárőreinek feltűnt egy gyanús személy az egyik siófoki strandon – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. – A nő a fürdőzők hátrahagyott csomagjait figyelte. A fiatalok szemmel tartották a nőt, aki kisvártatva egy pléd alól kivett egy táskát, amiből készpénzt tulajdonított el. A lopásról egyikük fényképet is készített. A diákok azonnal értesítették összekötőjüket, Wolf Csilla főtörzszászlóst, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját.



– A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül (a helyszín közelében) elfogták a 45 éves helyi asszonyt, akinél megtalálták az ellopott készpénzt – közölte az SMRFK. – Az egyenruhások D. G. Szilviát előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették.
A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Király Richárd köszönetét fejezte ki a Bűnmegelőzési Centrum diákjainak, akik segítségével elfogták a gyanúsítottat.

Jávorszkyné Molnár Magdolna alezredes irányításával a nyári szezonban Siófokon, Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonlellén működnek Bűnmegelőzési Irodák összesen 200 diák részvételével, valamint a Marcali és a Fonyódi Rendőrkapitányságok illetékességi területén további hatvan diák vesz részt a Balaton-parti bűnmegelőzésben. A program célja a bűncselekmények megelőzése, a helyiek és a turisták biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése.

Ne váljon áldozattá!

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat tanácsolja.
- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!
- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!
- Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!