Kék hírek, bulvár

2015.10.28. 09:27

Sodrófával és késsel támadt az idős férfira

Sodrófával és késsel támadtak egy idős férfire Karádon. A ruházatánál fogva megragadta, rángatni kezdte, többször tenyérrel arcul ütötte, megöléssel fenyegette.

K. G.

A támadó még május végén ittas állapotban a kerítésen átugorva bement a sértett, egy 82 éves férfi karádi családi házának udvarába és azt követelte a sértettől, hogy engedje be őt, mivel egy ismerősének akar telefonálni. Az idős házigazda beengedte a családi házba, ahol a vádlott a ruházatánál fogva megragadta, rángatni kezdte, többször tenyérrel arcul ütötte, megöléssel fenyegette.Ezután egy a helyszínen magához vett sodrófával fenyegetve 10 ezer illetve 20 ezer forint készpénz átadására szólította fel. A sértett a fenyegetések és a bántalmazás ellenére nem tett eleget a vádlott követelésének, ezért a támadó bezárta, majd ruhaneműket, illetve élelmiszereket vett magához 8 ezer forint értékben. Időközben az idős férfi értesítette egy ismerősét, aki a házból kimenekítette, azonban a vádlott követte őket és a sértettet kimenekítő személy családi házánál egy 10 cm-es pengehosszúságú késsel ismét megfenyegette a sértettet és 100 ezer forint átadását követelte. Az idős férfi ekkor sem tett eleget a fenyegetéseknek, ezért a rabló távozott.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a járási ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A Siófoki Járási Ügyészség felfegyverkezve és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Címkék#Karád

Ezek is érdekelhetik