Kék hírek, bulvár

2017.04.24. 09:07

Megbuktak az internetes csalásokból élő testvérek

Az interneten nemlétező árukat értékesített egy testvérpár, ezért üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat ellenük a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség.

K.G.

2016. áprilisa és 2016. júliusa között az egyik közösségi portál adok-veszek csoportjában mobiltelefonok eladását hirdették meg. Az álnéven, illetőleg saját profiluk alatt feladott hirdetésekre az ország egész területéről jelentkeztek vevők, akik a meghirdetett áruk ellenértékét a fiatalkorú vádlott bankszámlájára előre utalással fizették meg. A vádlottak a bankszámlára érkező összegeket felvették, majd közösen felélték, azonban a  termékeket egyetlen esetben sem küldték meg a vevőknek. 

A csalássorozatban a testvérpár közösen 12, míg a felnőttkorú vádlott önállóan egy személyt károsított meg. Tőlük 10 ezer forinttól 34 ezer forintig terjedően, összesen 248 ezer forintot csaltak ki.  A testvérpár felnőttkorú tagjának emellett kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell, mivel ő bírta rá a fiatalkorú testvérét arra, hogy a csalássorozatban közreműködjön. Az ügyészség a büntetett előéletű és előzetes letartóztatásban lévő felnőttkorú vádlottal szemben – aki a bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el –  börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől való eltiltás kiszabását, míg fiatalkorú testvérének próbára bocsátását és pártfogó felügyeletének elrendelését, továbbá mindkét vádlottal szemben vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik