Kék hírek, bulvár

2017.06.14. 13:32

Halálra gázolta a kisfiút a mozgóbolt, elítélték a nagypapát

Elítélte a Kaposvári Törvényszék azt a 45 éves nagypapát, akinek a két és fél éves unokájára kellett volna vigyáznia, de a kisfiút vásárlás közben halálra gázolta a mozgóbolt Büssüben 2016 júniusában.

K.G.

A gyermek a gyámsága alatt volt. A férfi a korábbi tárgyaláson elmondta: részben bűnösnek érzi magát, mert a vásárlás után nem fogta a gyerek kezét visszafelé menet, bár kézen fogva mentek oda a kocsihoz. Hazafelé azonban a pizzás kiflit két kézzel fogta a gyerek. A kisfiú váratlanul az induló autó elé kanyarodott. A sofőr nem vette észre mindezt. A kocsi elsodorta a gyereket, akinek a bal karja beszorult az autó alvázának alkatrészei közé. A nagyapa megpróbálta újraéleszteni az unokáját, de a kiérkező mentők sem tudták megmenteni a gyermek életét.

A sofőr közben a rokonok reakciója miatt elhajtott, de a szomszéd településről hívta a rendőrséget. Az ügyészség szerint a mozgóbolt vezetője nem követett el közlekedési szabályszegést. A bíróság közlekedési szakértőt és orvosszakértőt is meghallgatott az ügyben. Végül gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéért 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélték a férfit, a szabadságvesztést két év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és az ügyész tudomásul vette, ám a védő három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!