Macska-jaj

2017.09.01. 17:54

Egy kiscica életét mentették meg a kaposvári mentősök

A kiscica bemászott az egyik mentős autójába, s miután a feje beszorult a hűtő mögé, nem tudott kijönni.

Molnár Gábor

– Mintha egy gyermek sírt volna, olyan szívszaggató nyávogás hallatszott a kaposvári mentőállomás udvaráról – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat. – Az egyik gépkocsivezetőnk autójából jött a hang. Az állomány tagjai fej vakarva állták körül az autót, hiszen a sírás a motortérből jött, ahol nyomát sem látták a hang forrásának. Végül arra jutottak nincs mese, le kell bontani az autó elejét.

Beindítani sem merték az autót, ezért áttolták a mentőszolgálat műhelyébe, ahol minden munkát félretéve, azonnal megkezdték szerelők a „műszaki mentést”.

– Csaknem két és fél óráig tartott, mire teljesen lebontották az autó elejét és megtalálták a kis bajbajutottat – tájékoztattak. – Az alig pár hetes kiscicának minden oka megvolt a segítségkérésre. A kiscica valószínűleg játékból mászott az autó motorterébe, s beszorult a feje a hűtő mögé.

Hiába próbálták a mentősök kihúzni, olyan volt mintha a kiscica nyakára gyártották volna az autót. Végül a mentésirányítás kreativitása vetett véget a drámának: csúszós EKG-zselével bekenték a kismacskát. A kenőcstől már könnyen ki tudták szabadítani a sírástól legyengült cirmost.

– A kiscica úgy kimerült, hogy a „sürgősségi ellátásként” kapott tej lefetyelése közben el is aludt – közölték. – Persze ezután sem hagyták magára a Houdini névre keresztelt „szabaduló művészt”. Egyik bajtársunk ad otthont azóta az egész kaposvári mentőállomást megmozgató kandúrnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában