tragédia

2019.07.31. 19:25

Fiatal fiú holttestét találták meg a Balaton vizén

Az elmúlt hétvégén, július 27-én Siófokon egy 18 éves férfi a vízibicikliről a Balatonba csúszott és elmerült. Vízen lebegő holttestét másnap reggel találták meg. Ez az ötödik vízbefúlás az idei szezonban.

LikeBalaton

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a likeBalatonnak elmondta, hogy a férfivel együtt vízibicikliző hölgy tett bejelentést, miután a 18 éves fiatal már nem jött fel a víz felszínére.

A vízirendőrök szombaton azonnal megkezdték a férfi keresését, azonban a viharos időjárásra való tekintettel fel kellett függeszteni a kutatást. A reggeli órákban érkezett a bejelentés, hogy a Siófokon, az Aranyparton, az egyik hotel előtti vízterületen a part közelében találtak egy holttestet.

– Kollégáim megállapították, hogy az előző nap eltűnt férfi holttestét találták meg a vízben és a rendőrség kizárta az idegenkezűséget a helyszíni szemle adatai alapján. A halálesetet a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja – mondta Hosszú Balázs sajtóreferens.

Idén májustól július végéig öt vízbefulladás történt, melyek között ez az egyetlen vízibiciklihez kapcsolható haláleset.

– Két eset mögött önkárosítási, öngyilkossági szándékot véltünk felfedezni, volt, aki például úszni tudás nélkül beleugrott a kikötő mély vízébe. Két esetben pedig valamiféle rosszullét vezetett a vízbe fulladáshoz – foglalta össze Horváth László. – Közös jellemzője ezeknek a tragédiáknak, hogy mindegyik gyönyörű strandidőben történt, a parthoz nagyon közel, amikor nem volt viharjelzés. Jogszabálysértés nélkül következtek be, amiket rendőri eszközökkel nagyon nehezen lehet megelőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában