életmentő telefon

2019.07.04. 09:14

Hatéves kisfiú mentette meg az édesanyja életét Balatonszabadiban

Hatéves kisfiú mentette meg az édesanyja életét, mert Balatonszabadiból azzal hívta fel a 112 segélyhívó számot, hogy anyukája nagyon rosszul érzi magát, csak fekszik az ágyon, remeg, és semmire sem reagál.

K.G.

A rendőrség miskolci hívásfogadó központjának munkatársa fogadta a hívását. Arra kérte a gyermeket, hogy a szomszédban kérjen segítséget egy felnőttől, mivel a fiú nem tudta a pontos lakcímet.

A fiú megmondta az utca nevét, a házszámot azonban nem tudta. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjában szolgálatot teljesítő rendőr kérdésére a gyermek a házuk színének megadásával és az udvaron látható tárgyak megnevezésével próbálta segíteni a feléje tartókat. A fiú végül átment a szomszédba, és átadta a telefont egy ott lakó nőnek, aki tájékoztatta a rendőröket. Ennek köszönhetően megérkeztek a járőrök, illetve a mentők is. Stabilizálták az édesanya állapotát, aki azóta már otthonában lábadozik.

Mint megtudtuk, a család nemrég óta él Balatonszabadiban három gyermekével, úgy tudjuk: a közelmúltban vásároltak házat a településen. A 112-t a család legidősebb gyermeke tárcsázta. Vele és édesanyjával volt két kisöccse is, amikor az anya rosszul lett. A mentők az anyát a Siófoki Kórházba szállították. Információink szerint az édesanyának korábban volt egészségügyi problémája, ebből adódott a mostani rosszullét. Szerettük volna megkérdezni a családot is, ám ők nem kívántak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában