orvhalászat

2020.02.24. 10:00

Kifogták a balszerencséjüket

Nem tanultak a saját kárukon, visszatértek az orvhalászok. Folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat ellenük.

K.G.

A Marcali Járási Ügyészség szabálysértési értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat egy testvérpár ellen. Az 55 és 48 éves férfi 2019-ben többször is megjelentek egy Mesztegnyő közeli magántulajdonban lévő halastónál azért, hogy onnan horgászbottal halat fogjanak, de egyszer sem jártak szerencsével.

2019 áprilisában nem akadt a vádlottak horgára hal, májusban a halőr tartóztatta fel őket és a kifogott pontyot visszadobatta velük. A vádlottak a korábbi sikertelen próbálkozások ellenére 2019 augusztusában ismét a halastóhoz mentek, ekkor már két halat fogtak, de ekkor is tetten érte őket a halőr. A Marcali Járásbíróság előkészítő ülésen az egyik férfit jogerősen 1 év és 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta, míg társát 120 óra közérdekű munkára ítélte, a horgászbotokat és merítőszákot elkobozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában