csalás

2020.03.17. 11:08

Milliós tételben verte át a mobilszolgáltatót

Átverte a mobiltelefonos szolgáltatót egy csaló a megyeszékhelyen.

K.G.

Fotó: shutterstock

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség a 43 éves kaposvári férfi ellen, aki testvére adatainak felhasználásával csalt ki nagy értékű mobiltelefonokat, hogy a készülékek értékesítésével pénzhez jusson.

A büntetett előéletű vádlott sem állandó munkahellyel, sem a megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért elhatározta, hogy csalások elkövetése révén fog pénzhez jutni. Ennek érdekében az egyik webshopban háromszor élt vissza testvére személyes adataival. A nevére megrendelte a legértékesebb, érdemi önerő kifizetése nélkül kiválasztható mobiltelefonokat úgy, hogy erről testvére nem is tudott. A fivér a történtekről már csak akkor értesült, amikor a mobilszolgáltató munkatársai a vételár behajtása érdekében keresték fel. A vádlott a webshop üzemeltetőjének 1 millió forintot meghaladó kárt okozott.

A vádlott ezen kívül egyik régi ismerősét is átverte. Azt adta elő neki, hogy külföldi használt autók importjával foglalkozik, és most lehetőség van egy gépkocsi megszerzésére olcsón, majd felajánlotta, hogy azt közösen vásárolják meg és értékesítsék. Az ismerős gyanakvását azzal altatta el, hogy bemutatta neki a megvenni szándékozott autót is, holott azt az egyik ismerőse adta kölcsön neki azzal a céllal, hogy javítsa meg. Ekkor 400 ezer forinttal csapta be a sértettet.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a vádlottat beismerése esetén a bíróság 3 év börtönre ítélje.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában