tűzesetek

2019.01.02. 09:00

Sok munkát adott a tűzijáték a katasztrófavédőknek

A 2018-as óévbúcsúztató sem múlt el felelőtlenség miatt bekövetkezett tűzeset nélkül a megyében.

Marosi Gábor

tűzijáték, petárda

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerin Rinyaszentkirályon egy ablakba dobott petárda miatt kellett tűz. A pirotechnikai eszköztől ugyanis meggyulladt a nyílászáró kerete, a ház tulajdonosának azonban sikerült eloltania tüzet még azelőtt, hogy a nagyatádi tűzoltók a helyszínre érkeztek volna.

Pálmajorban is felcsaptak a lángok az óév utolsó napján. A késő délutáni órákban a Hársfa utcában gyulladt ki és teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete. A tűzesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugárral dolgoztak azon, hogy eloltsák a lángokat. A tűz keletkezésekor senki sem tartózkodott az épületben, amely a tűz miatt lakhatatlanná vált. A pálmajori ingatlanban két felnőtt és két gyermek élt, akik ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Siófokon a Küszhegyi úton egy sorház belső udvarában vélhetően tűzijáték gyújtott meg mintegy tíz tuját. A lángoló növényekhez a siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek, akiknek egy vízsugárral sikerült eloltaniuk az égő bokrokat. Szeméttároló is lángra kapott újév hajnalán, az eset Balatonmáriafürdőn történt. A tüzet a marcali hivatásos tűzoltóknak sikerült megfékezniük.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adata szerint szilveszterkor országosan több mint százötven segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. Az 53 tűzeseten és a 62 műszaki mentésen összesen 166 hivatásos, 10 önkormányzati, valamint 15 önkéntes tűzoltó egyesület dolgozott. Szilveszteri tűzijátékok miatt 25 alkalommal keletkezett tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában