fotók

2020.02.17. 10:53

Öt kiló heroint csempésztek be a szerbek

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat három szerb férfi ellen, akik öt kiló heroint szállítottak Siófokra azért, hogy a drogot Magyarországon értékesítsék.

K.G.

drogfogás

A szerb vádlottak között a vezető szerepet egy 67 éves férfi vitte, aki baráti viszonyban volt egy Siófokon lakóházzal rendelkező magyar férfivel. Megállapodtak abban, hogy a Szerbiában beszerzett heroint a siófoki ismerőse házában fogja raktározni addig, amíg azt magyarországi kapcsolatain keresztül továbbértékesíti.

Átalakított egy kisbuszt, olyan rekeszekkel szerelte fel, amikben a kábítószert elrejthette. Még arra is ügyelt, hogy a táróhelyeket erős szagú, a kábítószer-kereső kutyák megtévesztésére alkalmas szilikon ragasztóval vonja be.

A 67 éves férfi ezután megbízta a két másik szerb férfit azzal, hogy a heroint juttassák el az ismerőse siófoki házába. 2019 márciusában külön-külön léptek be az ország területére, majd a két szállító az éjszakát egy Csongrád megyei hotelben töltötte.

Fotó: Somogy Megyei Főügyészség

Másnap kora reggel érkeztek meg Siófokra. Itt a magyar férfi irányításával megkezdték a tíz, egyenként fél kilós tömegű téglatest formájúra préselt heroin kipakolását, ekkor azonban a rendőrök rajtuk ütöttek, a drogot lefoglalták, a tetteseket elfogták. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést javasolt azzal, ha a bíróság előtt mindent beismernek, 10 évet szabjanak ki rá.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában