itthon megfogták őket

2019.09.13. 10:23

Szlovéniába jártak betörni a kaposvári férfiak

Szlovéniában elkövetett betörésekből jelentős összegű készpénzre és ékszerekre tett szert három kaposvári férfi.

K.G.

ékszer, tolvaj

A hosszú bűnözői múlttal rendelkező vádlottak egyikét korábban már elítélték egy Ausztriában elkövetett lopás miatt, a kiszabott 4 év börtönbüntetésből alig fél éve szabadult.

A bűnbanda tagjai szervezetten, gépkocsival indultak Szlovéniába, ahol először egy Maribor melletti településen törtek fel egy családi házat. Ekkor több mint 200 ezer forint értékű valutát, és egymillió forintot meghaladó értékű ékszereket vittek magukkal.

Ezután egy osztrák határ mellett található, Mura-parti kisvárosba mentek, ahol szintén egy családi házba törtek be. A szobákat felforgatták, így megtalálták a sértettek több millió forint értékű készpénzt rejtő széfjét és az ékszerekeit is. Zsákmányuk értéke kis híján elérte a 8 millió forintot.

A három férfi ezután a lopott holmit az autójuk különböző pontjain, a motorházban, a kesztyűtartóban, illetőleg a sebességváltó rudazata és a kardánbox műanyag burkolata alatti üregben elrejtették, majd hazaindultak Kaposvárra.

A somogyi rendőrök azonban nem sokkal az országba történő belépésüket követően ellenőrizték a gépkocsijukat, felfedezték a lopott értékeket, és elfogták őket. Az ügyészség ezután a szlovén hatóságtól átvette a büntetőeljárást. Azt kérte a bíróságtól, ha a vádlottak beismerik tettüket, 3 év 6 hónap, illetve 5 év 6 hónap börtönbüntetést szabjon ki rájuk. A sértettek kára a magyar hatóságok intézkedése miatt teljes egészében megtérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában