Közélet

2006.11.09. 11:48

Családi tragédia Igalban

Levágta a kanyart, s egy húsz tonnás kombájnba csapódott egy Suzuki Igalban. Egy halottja és két súlyos sérültje volt a csütörtök reggeli családi tragédiának. A sofőrt és az elhunyt férfi feleségét súlyos sérülésekkel szállították a megyei kórházba – értesült a Sonline.hu.

Harsányi Miklós

Egy igali család ült az autóban. A Szent István utcában történt a frontális karambol. A sors fintora, hogy a kombájnos épp a mezőre indult kukoricát törni, a szerencsétlenül járt család pedig az agrárcég központjába sietett.

– Úgy láttam, hogy a Suzuki lefaragta a kanyart és a kombájnom első kerekének csapódott – mondta a Sonline. hu-nak az erőgép vezetője. – Nem láttam, hogy fékezett volna az autó. Belerohant a gépbe, nem tehettem semmit a tragédia ellen.
A rendőrség elsődleges adatai szerint a gépkocsi áttért a menetirány szerinti bal oldalára, s levágta az enyhe ívelésű kanyart. Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: a kombájn vezetője nem vesztette el lélekjelenlétét.

– Erre több dolog is utal – folytatta a szóvivő. – Miután észlelte a veszélyt, azonnal fékezett és leállította a gépet. A Suzuki a már álló mezőgazdasági gépnek ütközött.
A családi gépkocsit vezető 23 éves fiatalember, s mellette helyet foglaló rokona, egy idősebb hölgy súlyos sérüléseket szenvedett. Egyes információk szerint koponyasérüléssel szállították kórházba egyikőjüket. A Suzuki hátsó részén ülő idős férfi a gépkocsiban lelte halálát.
Az autós eleje a felismerhetetlenségig összetörött, a gépkocsi kiömlött az olaj és a hűtővíz. A baleset idejére lezárták a területet, az útzár csaknem két órán át tartott – közölték a helyszínen tartózkodó rendőri egységek a Sonline. hu-val.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!