Közélet

2006.11.15. 10:50

Csőd szélén a Dráva-Tej

A csőd szélére került a Dráva-Tej Kft; a társaság mára egymilliárd forintos adósságállományt halmozott fel. Egyedül a főtulajdonosának – a Dráva-Coop Rt-nek több mint 300 millióval adós.

Nagy László

A Dráva-Coopnál nemrég tulajdonosváltás történt s az új gazdák nem hajlandók tovább fenntartani ezt az állapotot. Két napja megkezdték a barcsi tejescég átvilágítását. Stier István a Dráva-Coop Rt felügyelőbizottságának elnöke lapunknak elmondta: válságmenedzselés folyik a Dráva-Tejnél.

– Ezekben a napokban végezzük a valós helyzet feltárását. Sajnos egyértelmű: csőd szélére került a Dráva-Tej. Ezt nemcsak mi mondjuk, hanem a régi menedzsment és a régi tulajdonosok is elismerik. Itt már nem az a kérdés, hogy lesz-e leépítés, hanem az, talpon maradhat-e a tejüzem egyáltalán. Én minden esetre bizakodó vagyok, vannak tartalékok. Olyan emberek vették kézbe az irányítást, akik nem szeretnek veszíteni.

Tizenhat éve alapították a társaságot, amely gyorsan a város egyik vezető cége lett. A barcsi tejüzemben jelenleg 130 dolgoznak, és 35 féle termékük közül 14 elnyerte a kiváló magyar élelmiszer címet. Az eltelt években sorra mentek tönkre a hazai tejüzemek, a barcsi eddig talpon tudott maradni. A mostani vihar előszeleként két hete bezárták a társaság kacsótai üzemét, ahonnan negyven embert bocsátottak el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!