Közélet

2006.11.27. 13:38

Elárverezték a parlamenti csengettyűt

A parlamenti csengő másolatát ajándékozta Szili Katalin házelnök Nagybajomnak a város napja alkalmából. A vállalkozók bálján a becses darabot rögtön el is árverezték, úgy, hogy mégis az önkormányzat tulajdonában maradt.

F. Szarka Ágnes

- Hat képviselő az alpolgármester és jómagam is lemondott egy havi tiszteletdíjáról - mondta Czeferner Józsefné polgármester.- Így elárvereztük ugyan a csengettyűt, de mégis megmaradt az önkormányzatnak. A legközelebbi testületi ülésen már csengőszó jelzi a képviselőknek az ülés kezdetét. Háromszázezer forint jött össze a licitálás során, ezt az összeget az óvodának adományoztunk.

A város napján más is ajándékozó kedvében volt. A százezer forint járt a Nagybajom Városért kitüntető cím mellé. Jusztusz Jakab a Ruhaipari Vámszabadterület Kft vezetője kapta a díjat, de le is mondott róla.

- A vállalkozás 320 embert foglalkoztat, ebből 140 nagybajomi - tette hozzá a polgármester.- A díjazott a pénz helyett inkább négy lézer nyomtatót kért, amit már át is adott az általános iskolának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!