Közélet

2006.11.10. 08:18

Magántőkéből szépül a kollégium

Az újszerű, Public Private Partnership (PPP) beruházási konstrukció keretében tervezett felújítás részleteiről szóló szerződést írt alá Horn Péter rektor és Nógrádi Tamás, a kivitelező Magyar Épületszerelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Márkus kata

[caption id="" align="alignleft" width="270"] Horn Péter és Nógrádi Tamás, Fotó: Lang Róbert
[/caption]A PPP fejlesztési technika lényege – mondta a szerződéskötéskor Győrfi István, az egyetem gazdasági főigazgatója –, hogy magántőke bevonásával valósulhat meg a rekonstrukció, és ezért a beruházó 20 évig üzemelteti majd a létesítményt.

Juhász Tibor alpolgármester azt mondta: Kaposvár stratégiai fejlesztési tervei között első helyen szerepel az egyetem.
 – Ma a városban több mint 2400 a nappali tagozatos egyetemista tanul – mondta Juhász Tibor. – Közülük csaknem hétszázan kollégisták és tovább szeretnénk növelni ezt a létszámot. A kollégiumfejlesztés jelzésértékű, hiszen Kaposvár mindenképpen tovább szeretne lépni az egyetemmel.

A jövő tanévre elkészül

A megújult kollégium 3630 négyzetméter alapterületű lesz, és 304 hallgató kaphat majd elhelyezést a létesítményben. A tavalyi év végén felavatott vadonatúj diákszállótól mintegy 50 méterre lévő, most még régi kollégium rekonstrukciója a jövő év második negyedévében készül el.

Horn Péter és Nógrádi Tamás, Fotó: Lang Róbert -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!