Közélet

2006.11.27. 18:02

Új időszámítást ígért a MÁV

Miközben a települések élet-halál harcot vívnak a vasúti mellékvonalakért, a MÁV Zrt. új időszámítást ígér.

Harsányi Miklós

[caption id="" align="aligncenter" width="450"] Éjjeli taxizásra kárhoztatják az utasokat
[/caption]Gyakoribb indulások, könnyen megjegyezhető indulás idők, s jobb csatlakozási rendszer. A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint ez jellemzi az integrált ütemes menetrendet, amelyet Kelet-Magyarország nagy részén, továbbá a Budapest-Esztergom és a főváros-Győr vonalon vezetnek be.

Persze a dél-dunántúli régió, így Somogy sem marad ki a reformból; a Budapest-Nagykanizsa-Gyékényes vasútvonal utasait egymás után érik a meglepetések.

Kavalecz Imre szóvivő lapunknak elmondta: a naponta közlekedő IC vonatok december 10-től a Déli helyett a Keleti pályaudvarra érkeznek, illetve onnan indulnak. A pénteki és a vasárnapi Mura IC-k – amelyek keszthelyi és nagykanizsai kocsikat is továbbítanak – ezután is a Déli pályaudvarról indulnak, s érkeznek.

35 esetben változik megyénkben a vonatok indulási, érkezési időpontja. A menetrend gyakran csupán egy-két perccel módosul. – A menetrend-tervező gárda tűzön-vizen keresztül vitte akaratát, ezzel kereste meg lapunkat egy kaposvári vasutas. Felháborítónak nevezte, hogy a Dombóvárról Kaposvárra érkező hajnali munkásjárat nem áll meg a húskombinátnál és a tolnai kisvárosból este begördülő szerelvény az eddigi fél tizenegy helyett 22.43-ra ér a somogyi megyeszékhelyre. Ezzel éjjeli taxizásra kárhoztatják az utasokat.

A Tabról Siófokra tartó hajnali járat tíz perccel korábban, negyed hatkor indul, vagyis a környékbeli települések lakói vonat helyett inkább busszal közlekednek munkahelyükre, mivel nehezen érik el a vasúti csatlakozást, állította a vasutas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!