Közélet

2007.03.30. 19:55

Tizennyolc embert elküldenek Tabon

Létszámleépítés lesz a tabi polgármesteri hivatalnál és az önkormányzati intézményeknél. Erről is döntöttek ülésükön a városatyák. Az elbocsátások után tizennyolc fővel csökken a foglalkoztatottak száma.

Krutek József

A kényszerűség szülte döntés meghozatala nem volt egyszerű. Érvek és ellenérvek egyaránt elhangzottak a képviselők szájából. Schmidt Jenő polgármester szerint 70-80 millió forintot kell megtakarítani, a városnak 2010-ig is működképesnek kell maradnia.

Többen is hangsúlyozták ezt hozzászólásaikban, de arra is figyelmeztettek: alapos megfontolás után körültekintő döntést hozzanak, hiszen az elbocsátások családokat érintenek. Szigethy Szilárdtöbbször is hangsúlyozta: számára gond, hogy nincs alternatíva, jövőbe mutató javaslat. A képviselők helyenként vitába is keveredtek az Általános Iskola, Nevelési Tanácsadó és Logopédiai Intézetet, illetve a polgármesteri hivatalt érintő létszámleépítésnél. Az első nekifutásra nem is született döntés.

Viszonylag gyorsan határoztak arról, hogy április 1-től a Zichy Mihály Művelődési Központ és a Szociális Szolgálat létszámkeretét 2-2 fővel csökkentik, míg a gamesz-től 1 főt bocsátanak el. Utóbbi munkahelyen június 10-től újabb egy személy leépítését kell végrehajtani, másrészt megszüntetik a könyvesboltot, így a Városi Könyvtár létszáma is csökken eggyel július 1-től.
A költségvetés módosítása kapcsán a városatyák döntöttek, hogy az általános iskolától hat dolgozót küldenek el, így az intézmény létszáma 89 fő lesz. A polgármesteri hivatalnál pedig a négy be nem töltött álláshelyet megszűntették és egy személyt elbocsátanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!