Közélet

2007.05.26. 18:46

Vaskarók a dagonyánál

Áll a bál a somogybabodi off-road fesztiválon. A dagonyához közeli, ám magánkézben lévő területen földbe vájt, kihegyezett vasdarabokkal próbálták távol tartani a hívatlan vendégeket.

Harsányi Miklós

Kezdetben csak a csodajárgányok gumija bánta a „támadást”, később több gyalogos is belegázolt. Volt, akinek a szandálját döfte át az éles fém és az illető lábából ömlött a vér.

– Hallomásból tudjuk, hogy néhány környékbeli gazda akciójáról volt szó – tájékoztatott Bodó László, a helyszínen mentési feladatokat ellátó Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület (Kötél) parancsnoka. – Figyelmetlenségükért súlyos árat fizettek a vendégek. Szombat este hatig négy szerencsétlenül járt nézőt részesítettünk elsősegélyben.

Amúgy a nézők számára tiltott területre napközben sokan áttévedtek. Ezért a rendőrök akcióba léptek, s jó pár embert felszólítottak, igazoltattak. A hatóság közbelépése egyeseket felháborított és csupán az erélyes felszólítás után hagyták el a helyszínt. Bíró Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette az információnkat. Azt mondta: a nézők közül időről-időre áttévedtek a magánterületre, emiatt a nap folyamán több alkalommal kellett intézkedniük.

A babodi off-road őrület, amelyre ezer terepjárót, quadot, s közel 30 ezer vendéget várnak, idén sem múlt el baleset nélkül. Információnk szerint egy német dzsipes a bukócsőbe verte a fejét és felszakadt a szemhéja. Szombaton hajnalban egy quados fiú bukott nagyot, s felszakadt az álla. A mentők segítettek rajta, akárcsak azon a férfin, aki terepjárójával felborult. Az illető agyrázkódást szenvedett, rövid időre elvesztette az eszméletét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!