Közélet

2007.11.12. 17:27

Újra tüntetnének a világosiak

Tüntetést, vagy polgári peres eljárást helyezett kilátásba a Balatonaliga Üdülőközössége Egyesület. A civil szervezet vezetője azt mondta: ha máshogy nem megy, így akarják elérni, hogy a Club Aliga területén található közterületekre – többek között a parti sétányra és a közparkba – bárki szabadon bejuthasson.

Kolumbán Tünde

Az év elején privatizált volt pártüdülő új tulajdonosa a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal kötött szerződése szerint, ezeket a területeket vagyonkezelésre kapta meg, ahova időkorlátozás nélkül be kellene engedni mindenkit. Ez azonban nem így történt – állítja Cseh József egyesületi elnök, aki azt is elmondta: a nyári szezonban belépő vásárlása nélkül a nyaralók nem, csak a helyi lakosok juthattak át a portán. Aki bemehetett, annak is este 11 óráig el kellett hagynia a komplexumot. – Tárgyaltunk az új tulajdonossal, akinek a képviselője minden esetben annyit mondott, hogy eleget tesznek a törvényi kötelezettségüknek. Hogy ez a nyáron nem így történt, betudtuk a privatizáció utáni átmeneti állapotnak. A jövő évi tervekről azonban még nem tudunk semmit. Aggódunk, hogy tényleg betartják-e ígéretüket. A tulajdonos reakciójától függ, hogy a nyáron elmegyünk-e a tüntetésig, elvégre demonstráció szervezésben már rutinosak vagyunk...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!