Közélet

2007.12.12. 16:22

A kórház nem felelős a kisfiú haláláért

Mindenkit megdöbbentett a hír, hogy november 28-án, öt nappal egy mandulaműtét után meghalt egy kisfiú a Kaposi Mór megyei kórházban.

F. Szarka Ágnes

A tragikus haláleset miatt az intézmény vezetése teljes körű belső vizsgálatot rendelt el. Ennek eredményéről tájékoztatta a sajtó képviselőit szerdán Repa Imre a kórház főigazgatója.

– Mindenkit megdöbbentett a tragédia, hiszen egy négyéves gyermek a gyógyulás helyett életét vesztette – mondta Repa Imre.– Mivel egy rutin műtéti beavatkozás vezetett egy tragikus eseményhez, a kórház vezetése az eljárási rendjének megfelelően felállított egy belső vizsgálati bizottságot, mely megállapította, a tragédiát nem orvos- és ápolásszakmai hiányosság, mulasztás okozta. A gyermeknél bekövetkezett halál okára további vizsgálatok – igazságügyi orvostani boncolás, szövettani vizsgálatok – adhatnak magyarázatot.

– Kórházunkban az elmúlt négy évben több mint ezerkétszáz mandulaműtét végeztek el, halállal végződő szövődmény nem fordult elő – folytatta. – Kisebb utóvérzések miatt 118 esetben került sor ambuláns vérzéscsillapításra vagy osztályos felvételre. Az intézmény vezetése a további vizsgálatokban is partner lesz. Ha ezek a kórház bármiféle felelősségét állapítanák meg a tragikus esettel kapcsolatban, az abból származó erkölcsi és anyagi következményeket teljes körben vállaljuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!