Közélet

2008.01.08. 20:28

Bérlakások épülnek az egykori hajléktalan szálló helyén

A kaposvári önkormányzat bérlakásokat építtet az egykori hajléktalan szálló helyén, a Kinizsi lakótelepen. Ezt Szita Károly polgármester jelentette be kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Márkus Kata

Január másodikától az egykori SÁÉV-telepen, 255 millió forintos beruházással kialakított új szálló fogadja Kaposváron a hajléktalanokat – mondta a sajtótájékoztatón Szita Károly. – Gondozásukat, teljes körű ellátásukat mostantól a Vöröskereszt látja el a városban. Az önkormányzat feladatellátási szerződést kötött a civil szervezettel, mely nem csupán az otthontalanok elhelyezését tűzte ki céljául, hanem képzésüket, és a munka világába történő visszavezetésüket is.

Az új épületben kétszer annyi hajléktalan nappali ellátását tudják megoldani, mint a régi telephelyen. Ezen kívül 50 fős népkonyha is működik az új komplexumban, s 50 fő éjszakai elhelyezésére is lehetőség nyílik. A Kinizsi lakótelepen lévő, korábban építőipari felvonulási épületekként funkcionáló régi telephelyen pedig hamarosan megindulnak a bontási munkálatok – tette hozzá a polgármester –, a területen 25 önkormányzati bérlakás épül majd.
Gulyás Jánostól, a központ vezetőjétől megtudtuk: a lakók az új helyen igyekeznek egymásra hatni, hogy mindenki vigyázzon a környezetére. S arra is sokkal inkább figyelnek, hogy mindenki rendszeresen fürödjön.
Sótonyi Tiborné, a Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke szerint a lakók véleményét is kikérik arról, miként rendezzék majd be teljes egészében az új szállót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!