Közélet

2008.01.12. 08:36

Sokan próbálták utánozni, de Európában sincs párja

Péntektől Somogyország negyvennégy kincsére lehetünk büszkék. A megyenapi rendezvényeken már hagyomány a kitüntető cím odaítélése.

F. Szarka Ágnes

Újabb öt értékkel bővült Somogyország képzeletbeli kincsestára. Az idén az ecsenyi sváb tutyi és a Tutyisok, az ecsenyi sváb hagyományőrző egyesület, Fodor József életműve, Kassai Lajos lovasíjász-birodalma, a megyeháza címerterme és Xantusz János életműve érdemelte ki a Somogyország kincse elismerést.

– A címerterem akár Somogyország szíve is lehet– mondta köszöntőjében Jakó Gergely a közgyűlés alelnöke – Mert minden címerben benne van a település lelke, és ebből a lélekből egy-egy lehellet megjelenik itt is. Öt újabb kinccsel lettünk gazdagabbak, amik kapaszkodót jelenthetnek, követésre méltó példaképül állhatnak és a plázák üveggyöngyei helyett valódi értékeket képviselnek. Ezekkel a kincsekkel büszkélkedhetünk, idecsalogathatjuk az ismerősöket és ismeretleneket egyaránt.

– A címerterem kitalálója tíz évvel ezelőtt Gyenesei István volt, és az ő nevéhez főződik a Somogyország kincse kitüntető cím is – mondta Vörös Tamás főjegyző. – Mindkettő az értékmentés és érték teremtés legjobb példája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!