Közélet

2008.03.01. 20:48

Disznóvágással, gulyásfőzéssel és hurkatöltéssel kezdődött a tavasz

Az idei tavasz sem kezdődhet a görgetegi hagyományos disznóvágás nélkül. A Görgetegi Baráti Kör ezúttal március első napján, szeles és hűvös időben vágott neki hajnalban a nagy munkának, s a disznónak.

Csikós Magdolna

A 150 kilós állatot szalmával perzselték meg a faluház udvarán, majd a jobb létre szenderült négylábú feldolgozása következett.

Reggel, frissiben a máját sütötték meg. Csekő Ferencné, az egyik szervező és asszonytársai sok fokhagymával tálalták a sürgő-forgó csapat tagjainak és a vendégeknek. Majd készült a májas pörkölt, főtt a hozzávaló krumpli, közben keverték a hurkába valót, s az abalében rotyogott a rizs. Kövesztett paprikás szalonna is készült, s a sült húsra sem kellett sokat várni.

Horváth István böllérnek a kolbász és hurka töltésében akadt segítsége, míg a gulyásleves főzésében az asszonyok  jeleskedtek. A munkálatokat Kuzma László országgyűlési képviselő is megtekintette. Este a Varga Éva vezette baráti kör tagjai mellett a görgetegi képviselőtestület és ismerősök, barátok, családtagok ülték körül a finom falatokkal megrakott asztalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!