Közélet

2009.01.12. 17:30

Somogyban nem rendelnek el tanítási szünetet

Somogyban egyelőre nem rendelnek el tanítási szünetet - tájékoztatta szerkesztőségünket hétfőn a megyei önkormányzat.

Harsányi Miklós

– A Somogy Megyei Önkormányzat egyetért a megyei önkormányzatok országos szövetségének kezdeményezésével, amelyben – a magyarországi gázellátás helyzetére való tekintettel és a lakossági gázellátás védelmében – tanítási szünetet javasol a megyei fenntartású iskolákban – derült ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből. Tudatták: mivel a hírek szerint az elmúlt napokban az orosz-ukrán gázvita némileg közelebb került a megoldáshoz, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a saját nyolc oktatási intézményében egyelőre nem rendelnek el tanítási szünetet.

Arra kérik az intézmények vezetőit, hogy főként azokat a hétvégi rendezvényeket, programokat, amelyek nem csorbítják a kötelező feladatok elvégzését, későbbi időpontban tartsák meg. Arról, hogy az egyes intézményekben az önkormányzat milyen megoldási lehetőséget javasol az intézkedések bevezetésére, külön értesítik az intézményvezetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!