Közélet

2009.04.23. 19:40

Bírságözönre számíthatnak a gyorshajtók a vakáció előtt

Egy kisebb falunyi sofőrt büntettek meg Somogyban: a három napos Tispol-akcióban 684 felvétel készült a megyében. A képeket Kaposváron értékelik, ám a közigazgatási eljárást a Baranya megyei rendőr-főkapitányság folytatja le.

Harsányi Miklós

– 30 ezertől 300 ezer forintig terjedő bírság vár arra, akit az objektív felelősség alapján vonnak felelősségre. Összesen 603 gyorshajtó fizethet büntetést. Kulcsár Tibor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője szerkesztőségünknek azt mondta:
32 gépkocsivezető már a helyszínen 191 ezer forintot fizetett.



– Negyvenkilenc esetben pedig szabálysértési feljelentésre készül a rendőrség, mivel ők ugyanis nem a saját gépkocsijukat vezették – jelezte.
Úgy tudni: a közigazgatási bírsággal sújtott sofőrök 60 napon belül vagyis előreláthatóan épp a nyári vakáció előtt kaphatják meg a büntetésről szóló értesítéseket. A felvételeket amúgy Somogyban értékelik, de a baranyai rendőr-főkapitányság folytatja le az eljárást.

Az alezredes szerkesztőségünket arról is tájékoztatta: a Tispol-ellenőrzés alatt megyénkben hat személyi sérüléses közlekedési baleset követezett be. Ebből egy súlyos, öt könnyű kimenetelű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!