Közélet

2009.04.06. 17:43

Önszántából távozott a balatoni halászvezér

Visszahívta a Balatoni Halászati Zrt. közgyűlése vezetői posztjáról Kiss György Károlyt, a társaság elnök-vezérigazgatóját, aki 5 évig állt a Halászat élén. A volt cégvezetőnek péntek volt az utolsó munkanapja.

Kolumbán Tünde

Kiss György Károly maga kezdeményezte munkaviszonyának megszűntetését, mert ahogy elmondta: volt egy elképzelése a cég átalakításával kapcsolatban, amiből végül nem lett semmi.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Távozott a halászvezér. Kiss György Károly 5 évig irányította a céget.
[/caption]

Azt, hogy az elnök-vezérigazgató távozni fog a cégtől, már tavaly decemberben sejteni lehetett, amikor a halászati vállalat átalakításáról döntött a tulajdonos, Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. Kiss György Károly helyét Varga László, a BH Zrt. korábbi termelési igazgatója veszi át, aki a társaság vezérigazgatói posztját foglalja el.



A Balatoni Halászati Zrt-nek a napokban megtartott közgyűlésén arról született döntés, hogy a cég a tulajdonostól vesz fel kölcsönt, és határoztak a társaság tevékenységeinek szétválasztásáról is. A közcélú feladatokat - úgymint az állományszabályzó halászat, a halőrzés, a horgászjegyek értékesítése - egy a cégből kiváló, új társaság keretein belül folytatják. A részletekről májusban tárgyal a közgyűlés.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!