Közélet

2009.05.28. 11:34

Razzia az M7-esen: hídról mér a traffipax az autópályán

Egy hídról mérik csütörtökön délelőtt a gyorshajtókat az M7-es autópályán; a gépkocsivezetőket kitereléses vizsgálatnak vetik alá a Táskai pihenőhelynél.

Harsányi Miklós

Kitereléses rendőri autópálya ellenőrzést hajt végre a rendőrség csütörtökön az M7-es autópályán. Délelőtt tíztől délután négy óráig a táskai pihenőhelynél, a Nagykanizsa felé vezető oldalon zajlik a razzia.

A közúti bevetés során a sebességmérés és az ittasság mellett a passzív biztonsági eszközök valamint a menetíró berendezések előírásszerű használatát is megvizsgálják. Az autópályamatrica meglétére is kíváncsiak a hatóság munkatársai. Ellenőrzik a veszélyes anyagok szállításával és a pihenőidő megtartásával kapcsolatos szabályok betartását is.



Kulcsár Tibor alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerkesztőségünknek csütörtökön délelőtt azt mondta: egy lézeres sebességmérőkkel ellenőrzik a járművezetőket.
– Nincs lehetőség arra, hogy a mérési és az ellenőrzési pont között elhagyják az autópályát az autósok – tette hozzá.
Közel 20 rendőr vizsgálja a forgalmat. Az ellenőrzést a vám- és pézügyőrség-, a katasztrófavédelem és a közlekedési hatóság munkatársai segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!