Közélet

2009.06.23. 15:02

Honfoglaló lovasok Zánkán

A Somogy Megyei Bandérium képviseli a megyét az V. Nemzeti Lovas Fesztiválon, Zánkán. A Korona Lovasklub, Kassai Lajos, a Tótágas táncegyüttes és a Meistro Lovasklub alkotta bandérium küldöttségvezetője, Sárdi Péter az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a lovascsapat szombaton délben mutatja be versenyprogramját.

Márkus Kata

A történelmi játék kosztümjeit a Csiky Gergely Színház biztosította – tájékoztatott Sárdi Péter –, a bemutatón több mint harminc ló és hatvan ember lesz majd a pályán. A honfoglalás megjelenítésével indul a történet Kassai Lajos jóvoltából, aztán a korabeli jellegzetes mezőgazdasági munkákat, eszközöket mutatják be nyolc hidegvérű ló közreműködésével. Majd aratóbál kezdődik a Tótágas csoporttal, végül grófi pár érkezik a színre, hogy megtekintsék az aratás eredményét.



Sárdi Árpád, a megyei közgyűlés alelnöke hozzátette: 250-250 ezer forinttal támogatta a rendezvényt a megye-város közös alap, a többi költséget a somogyi lovasok állják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!