Közélet

2009.09.18. 18:01

Graffitisekre vadászunk!

Díszítőelemként akarják hasznosítani a kerítést: a kaposvári luxusház körül található borítóelemet szeretné megszerezni egy helyi vállalkozó. Graffitis művészre, művészekre vadászunk.

Harsányi Miklós

Még a Festők városa rendezvénysorozat során, illetve később is több képet festettek a kerítésre. Ezt kívánja megszerezni Kalmár Tibor kaposvári építési vállalkozó.
– A Szivárvány Moziban megszűnt rock klubot az egykori ruhagyár raktárában szeretnénk berendezni – magyarázta. – A képeket oda és a Kalmár parkolóházba akarjuk kirakni. Tetszik az alkotás, díszítőelemként kívánjuk elhelyezni.



Csupán egy a bökkenő: a vállalkozó nem tudja, hogy ki készítette a festményeket. – Bevallom, kíváncsi vagyok az alkotóra – folytatta. – Dedikáltatnám a művet, szívesen megismerném a festőt. Lehet, hogy később újabb munkát rendelnék tőle.

Feljelentő!

Kérjük kedves olvasóinkat, aki tudja, ki, vagy kik festhették a kiállításra érdemes festményeket a Kossuth téri építkezés kerítésére, azok a [email protected] e-mail címen jelentkezzenek! Nyomravezetői díjat nem adunk, viszont mi is szeretnénk, ha az értékes alkotások nem merülnének a feledés homályába.





Karalyos József, a luxusházat építettő Főtér Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: előreláthatóan november heteken belül megbontják a kerítést. Így semmi akadálya annak, hogy a vállalkozó elvigye a kerítéselemeket.
A cégvezetőtől megtudtuk: a 28 lakásos luxusház építése javában tart. A legdrágább – egy 136 négyzetméter alapterületű – lakásért 100 millió forintot kérnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!